High Tea and a night in Cat Heaven

Het kattencafé is een uiterst elegante en zeer authentieke theesalon waar ex-zwerfkatten wonen (uit Dubai, UAE). Het is ontstaan omdat Sandra Hermann’s fostercats geen forever home konden vinden en uit nood is toen het kattencafé ontstaan om de kosten te dekken van de nu 9 inwonende katten in de theesalon in Hilversum, ’t Gooi. De overige inkomsten gaat geheel naar de zwerfdieren in Dubai / UAE.

Het idee van het kattencafé is eigenlijk 20 jaar geleden ontstaan, omdat Sandra Hermann Photography-Dubai vaak in de publiciteit kwam door haar bijzondere manier van leven met de buitenvogels Birdy de Houtduif en Whoopi de kauw in Hilversum. Samen met de vogels sierde Sandra Hermann regelmatig de voorpagina’s van de regionale kranten de Gooi & Eemlander en Gooi & Eembode en zelfs in de nationale krant De Telegraaf. Hierdoor werd zij regelmatig benaderd door mensen uit ’t Gooi of ze bij haar langs konden komen om de vogels te bewonderen.

Omdat Sandra een ware theeliefhebber is, schonk ze altijd thee en stond er een theetafel klaar met hartig en zoete hapjes. Vanuit ’t hele Gooi kwamen mensen thee bij Sandra Hermann thuis drinken omdat ze het zo bijzonder vonden dat zij met buitenvogels leefde in een harmonie van geborgenheid en vrijheid. Dat was zo spectaculair dat zelfs de nationale televisie haar benaderde voor opnamen voor het tv-programma: ‘ Alle dieren tellen mee,’ van Loretta Schrijver.

Toen is het idee van de theesalon ontstaan en is het pand gevonden, wat toen Birdy’s Villa 14 heette. Maar in plaats van katten dus met vogels die toen in haar leven aanwezig waren.

In 2014 nam Sandra Hermann 7 katten mee uit Dubai die ze een betere toekomst wilde geven door ze ter adoptie te stellen in Nederland. Maar pas na 6 maanden ging 1 kat voor adoptie.

Er waren nog 6 katten die ook in de rij stonden voor adoptie. Omdat het niet lukte om de katten de juiste forever homes te vinden, besloot Sandra om het idee van toen, (de theesalon met de in- en uitvliegende vogels) te realiseren per 1 april 2015, maar dan met de ex-zwerfkatten uit Dubai in plaats van de Hilversumse buitenvogels Birdy en Whoopi.

Sinds die tijd, 1 april 2015, is de theesalon met de ex-zwerfkatten een begrip geworden en een zeer gewild bezochte plaats door dierenliefhebbers.

Translate